W przepisie nie ma żadnych nietypowych składników i jest on prosty w przygotowaniu nawet dla kogoś, kto do tej pory nie miał wiele do czynienia z gotowaniem. Rezultaty wymagają nieco czasu, ale są naprawdę zachwycające! Delikatny smak mięsa z dodatkami sprawia, że pokochacie tę potrawę.
Mięso pokrój na niewielkie kawałki i umieść w sporej, głębokiej misce. Następnie dopraw je solą i pieprzem oraz papryką i dodaj posiekany w drobniutką kostkę czosnek, żelatynę oraz pokrojone zioła. Dokładnie wymieszaj.
Potrzebny Ci będzie także rękaw do pieczenia. Umieść w nim mięso i ciasno zawiń. Tak przygotowane danie, możesz uformować w ciasną roladkę. Brzegi rękawa najlepiej zabezpieczyć klipsami, by nic nie wypłynęło w trakcie pieczenia.
Piecz roladę przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po wyciągnięciu wystudź mięso i schowaj na kilka godzin do lodówki. Gotowe!
Przepis można dowolnie urozmaicać różnymi dodatkami, na przykład w postaci warzyw. Poeksperymentuj. Smacznego!
Comments are closed.