To mięsko w stylu kapitańskim z piekarnika znika z talerzy w 5 minut – chwilka roboty i każdy się zajada

 

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni. Danie piecz przez około 30-35 minut.

 

 

 

Po upływie tego czasu możesz się delektować smakiem soczystego mięsa pieczonego z ziemniakami. Celowo nie użyliśmy do wykonania tej zapiekanki majonezu, ponieważ mógłby on znacząco wpłynąć na smak przygotowanej potrawy.

 

Ba! Mógłby go nawet zepsuć! Tego przecież byśmy nie chcieli. Poza tym majonez nie jest produktem odpowiednim do poddawania obróbce termicznej.

Dzięki pominięciu majonezu w składzie zyskaliśmy o wiele zdrowszą wersję popularnej potrawy. Zajadać się nią mogą bez obaw osoby, które dbają o swoją wagę, zdrowie i unikają złego cholesterolu. Niebiański smak zapiekanki zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia!

3 of 3Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!