Większość skorupek jaj zawiera w sobie węglan wapnia. Ponadto, składniki te obejmują takie pierwiastki jak miedź, fosfor, krzem, cynk i fluor. Kiedy jajka gotują się w wodzie, wszystkie te pierwiastki i jony wapnia przechodzą do wody.
Przede wszystkim, tę wodę mogą wykorzystać wszyscy miłośnicy ogrodnictwa. Dzięki tej wodzie rośliny rosną szybciej i zdrowsze.
Nasiona kiełkują znacznie szybciej, a wszelkie sadzonki rosną lepiej, stając się silniejsze i zdrowsze.
Ta woda doskonale reguluje kwasowość gleby, co stanowi dodatkowy powód do korzystania z niej. Dzięki odpowiedniej kwasowości, rośliny są w stanie skutecznie przyswajać wszystkie składniki odżywcze.
Zaleca się przelać całą wodę do innego pojemnika, a następnie zalać jajka zimną wodą, co ułatwi obieranie. Pozostaw przelaną wodę na kilka minut, aby całkowicie ostygła, a następnie użyj jej do podlania lub spryskania wszystkich roślin domowych.
Comments are closed.